• جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
معرفی رشته ارتباط تصویری
ارتباط تصویری Visual Communication که به نام طراحی گرافیک Graphic Design نیز شهرت دارد؛ برنامه‌ریزی، طراحی و اجرای بصری خلاق برای ارتباط تصویری است. این رشته با استفاده از تمام دستاوردهای هنری و اصول نظری علوم ارتباطات سعی می‌کند با سازمان‌دهی بصری در کلیه شئون اجتماعی و در همه سطوح محلی، ملی و جهانی و از طریق هر نوع رسانه تصویری برای امر مهم ارتباطات راه حل بصری خلاق و مناسبی ارائه نموده و برای هرگونه پیامی، شکل و هویت بصری ایجاد کند. و مهم تر از همه، به نحوی طراحی و اجرایش کند تا مخاطب مورد نظر آن را به آسانی ببیند، بخواند و رفتاری به تناسب آن پیام از خود نشان دهد. هویت سازمانی، تبلیغات و اطلاع رسانی سه شاخه مهم این رشته است که هرکدام زیرمجموعه‌های خاص خود را دارد. ارتباط تصویری نظیر ادبیات و زبان گفتاری از فنونی استفاده می‌کند که می‌توان آن را زبان و بیان بصری نامید. آثار طراحی شده در این رشته علاوه بر تسهیل در امر ارتباطات و پیام‌رسانی می‌تواند بیانگر هویت، فرهنگ و ارزش‌های ملی و محلی باشد.
رشته ارتباط تصویری دانشگاه هنر شیراز میزبان دانشجویان مستعد با کسب رتبه های قابل قبول در آزمون سراسری و مقطع کارشناسی است. مبنی بر نقش پررنگ و موثر طراحی گرافیک در جامعه کنونی، با تأکید بر اهمیت دو جنبه نظری و عملی رشته؛ در برنامه¬ریزی آموزش مهارت¬های عملی طراحی گرافیک توأم با آموزش فرایند دیزاین از ایده¬پردازی تا اجرای اثر، آشنایی با تفکر خلاق، مباحث نظری هنر، چگونگی نقد و تحلیل آثار تجسمی به ویژه آثار ارتباط تصویری گنجانده شده است تا دانشجویان با بینش عمیق از مباحث دیزاین و مهارت های اساسی قادر به بیان ایده های خلاقانه خود و نمود آن در انجام پروژه های حرفه ای و دستیابی به جایگاه شغلی مطلوب در بازار کار باشند.
رشته ارتباط تصویری در مقطع کارشناسی دارای 135 واحد مشتمل بر دروس اصلی، پایه، تخصصی، اختیاری و عمومی است.
دروس اصلی:78 واحد
دروس پایه:22 واحد
دروس اختیاری: 10 واحد
پروژه نهایی:3 واحد
دروس عمومی: 22 واحد
معرفی گرایش های رشته ارتباط تصویری در حال حاضر رشته هنرهای تصویری و طراحی، دارای 8 گرایش زیر هستند:
تصاویر متحرک
ارتباط تصویری
تصویرسازی
نقاشی
عکاسی
مرمت اشیای فرهنگی و تاریخی
هنرهای رایانه ای
باستان سنجی
رشته ارتباط تصویری نیز در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد تحت عنوان ارتباط تصویری ارائه می‌گردد. گرایش های این رشته در مقطع کارشناسی ارشد شامل تصویر متحرک، ارتباط تصویری و تصویرسازی می‌شود. وضعیت ادامه تحصیل در رشته ارتباط تصویری در مقاطع بالاتر
این رشته در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد با عنوان رشته ارتباط تصویری در ایران ارائه می شود. این دانشجویان برای ادامه تحصیل در مقطع دکترا می توانند در یکی از رشته های پژوهش هنر با کد 2504 مانند هنرهای اسلامی، پژوهش هنر، هنرهای تجسمی، تاریخ تطبیقی و تحلیلی هنر اسلامی شرکت کند
فرصت های شغلی رشته ارتباط تصویری
طراحان ارتباط تصویری بر حسب ذوق و علاقه شخصی، می‌توانند در زمینه های مختلفی فعالیت کنند. فارغ التحصیلان رشته ارتباط تصویری بسته به توانایی ها و دانش خود فرصت های شغلی زیادی دارند و به همین دلیل می توان بازار کار این رشته را مناسب ارزیابی کرد. اما باید به این نکته توجه داشت که شرط حضور موفق در زمینه های شغلی حوزه گرافیک ، تسلط کافی به نرم افزارهای مربوطه در کنار دانش، خلاقیت و نوآوری است. برخی از این عناوین شغلی عبارتند از:
تصویرگری
طراحی گرافیک
هنرمند و طراح تبلیغاتی
انیمیشن‌سازی
متخصص چاپ
کارشناس مولتی مدیا
طراح و توسعه دهنده وب