انجام بررسی باستان شناسی شهرستان زرین دشت توسط تیم باستان شناسی دانشگاه هنر شیراز
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه هنر شیراز: فاز دوم بررسی باستان شناسی شهرستان زرین دشت از توابع شهرستان داراب استان فارس توسط تیم باستان شناسی دانشگاه هنر شیراز صورت گرفت.
به گزارش ارسالی دکتر حسنعلی عرب مدیر تیم باستان شناسی فاز دوم بررسی این تحقیق در زمستان 97 به مدت یک ماه در بهمن ماه صورت گرفت.
دکتر عرب بیان داشت که این پژوهش طی برنامه های انجام شده پس از انجام فاز اول با همکاری دکتر ستار خالدیان و جمعی از دانشجویان باستان شناسی در شهرستان زرین دشت انجام گرفت که 73 محوطه در کل شهرستان شناسایی گردید.
مدیر تیم باستان شناسی این پژوهش اعلام داشت، این 73 محوطه شامل محوطه هایی از دوره پارینه سنگی، نوسنگی و مس سنگ ساسانی و اسلامی است، مساحت مورد مطالعه چیزی حدود 4626 کیلومتر مربع است.
دکتر عرب اظهار داشت: اقدامات صورت گرفته در این بررسی در طی چند فاز صورت گرفته که شامل شناسایی و تهیه منابع و اسناد مرتبط با محدوده مورد مطالعه، منابع سنجش از راه دور (عکس های هوایی و ماهواره ای)، در گام بعدی شهرستان را از بستر منابع محیطی (زمین شناسی، خاک، هیدرولوژی و ژئومورفولوژی) مورد بررسی قرار گرفت.
وی بیان داشت، همچنین از لحاظ منابع و متون تاریخی نیز بررسی ها و واکاوی های لازم انجام گرفت. بعد به مرحله بازدیدهای مقدماتی از منطقه حرکت کردیم، و پس از این اقدامات ، شرایط و امکانات لازم برای بررسی های میدانی را آغاز کردیم.
عضو هیاًت علمی دانشگاه هنر شیراز بیان کرد: از فاز دوم بررسی باستان شناختی، به تجزیه و تحلیل عکسهای هوایی و ماهواره ای و همچنین توان و منابع محیطی به طور دقیق تر نگاه شد. پلان بررسی ها را مشخص کردیم و در فاز بعد به مدت 30 روز بررسی و مطالعه میدانی در این شهرستان با حضور اساتید و دانشجویان گروه باستان شناسی دانشگاه هنر شیراز عملیاتی گردد.
در نهایت پس از گردآوری و تطبیق داده ها با وضعیت موجود منطقه، مستند سازی و طبقه بندی یافته ها صورت گرفت.
دکتر عرب اظهار داشت که یافته های این باستان شناسی حاکی از آن است که استقرارها و سایت های باستان شناسی به دست آمده در طی بررسی های صورت گرفته ا از این شهرستان متعلق به دوره ساسانی است و از لحاظ تعداد محوطه های متعلق به دوران اسلامی در رده دوم قرار می گیرد که بیشتر آنها به قرون میانی دوره اسلامی است.
وی در پایان بیان نمود که در بررسی های صورت گرفته، تعداد بسیار معدودی محوطه نیز متعلق به دوران پیش از تاریخ بدست آمده است.