به گزارش روابط عمومی دانشگاه هنر شیراز: در تاریخ ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴، روز دوم نخستین همایش بینالمللی موزه و باستانشناسی را در قالب دو نشست و یک مراسم اختتامیه برگزار شد.
این رویداد با هدف بررسی و تبادل نظر در حوزه موزهها، میراث فرهنگی و فناوریهای نوین، جمعی از اساتید، پژوهشگران و متخصصان این حوزه را گرد هم آورد.
نشست سوم با سخنرانانی سید امیرحسین واعظی (مدیر داخلی آزمایشگاه تکلب) و دکتر کاوه فتاحی (دانشیار گروه معماری و مدیر آزمایشگاه تکلب دانشکده هنر و معماری دانشگاه شیراز) با موضوع «آشنایی با فناوریهای ساخت دیجیتال در موزه»، آغاز شد. پس از آن Dr. Jullia Gonella (محقق هنر اسلامی، مدیر سابق موزه هنر اسلامی در دوحه و مدیر موزه لوسیل) درباره «موزه هنر اسلامی در قطر و تغییرات آن در سال گذشته و تأثیر آن بر تعامل با بازدیدکنندگان» صحبت کرد، او همچنین توضیحاتی درباره بازگشایی یک موزه جدید با عنوان موزه لوسیل در قطر و اهداف و مجموعه آثار این موزه ارائه کرد. سپس سرکارخانم دکتر اعظم صفیپور (پژوهشگر و مدرس دانشگاه) درباره «تأثیر آموزش میراث فرهنگی ناملموس بر بزرگسالان در موزهها» صحبت کردند.
آقای محمدرضا کارگر (مدیر سابق موزه ملی ایران) از مهمانهای ویژه این همایش بودند که درباره تاریخچه و تحولات «موزههای باستانشناسی: چالشها و رویکردها» نکات ارزشمندی بیان کردند. از دیگر ارائه دهندگان نشست حامد بهادر (رئیس واحد مرمت موسسه فرهنگی موزهها) با موضوع «بافتهای تاریخی و سایتهای موزهای شهری، چالشهای حفاظت و نمایش، و جناب آقای دکتر سجاد باغبان (استادیار گروه موزه دانشگاه هنر اصفهان) با محوریت «نقش اجتماعی موزهها در بحرانها و فجایع» بودند. در پایان نشست سرهنگ خسرو محمدی (مرمتگر کتب، اسناد و چاپگرهای قدیمی) به نمایندگی از موزه کرباسی، کارگاه آموزشی مرمت کاغذ را با مرمت یک نسخه طوماری زیارت عاشورا متعلق به دوره قاجار سرپرستی کردند. دو کارگاه آموزشی قید شده در حاشیه همایش و باهدف پیوند میان نظریات طرح شده در نشستها با فعالیتهای میدانی در حوزه موزهداری برگزار شد.
این همایش در نشست چهارم با سخنرانی سرکار خانم دکتر کتایون پلاسعیدی (رئیس هیئت مدیره مؤسسه فرهنگی موزهها) با موضوع «معرفی و رویکردی نوین به موزههایی که موزه نیستند»، دکتر زهره کریمی (استادیار گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه دامغان) با موضوع «موزه در عصر هوش مصنوعی» و خانم دکتر معصومه کریمی (دانشآموخته دکتری تاریخ تطبیقی هنر اسلامی دانشگاه هنر ایران) تحت عنوان «موزه به مثابه رسانه»ادامه یافت. از اساتید دانشگاه هنر شیراز دکتر ابوالفضل صادقپور (استادیار گروه موزه دانشگاه هنر شیراز) درباره «بررسی الزامات آموزشی و تربیتی موزههای ایران بر پایه اسناد بالادستی» و محمود میرعزیزی (استادیار گروه موزه دانشگاه هنر شیراز) پیرامون «بررسی تفاوت و تمایز موزههای محتوی- محور با موزههای شیء-محور» صحبت کردند.
در پایان، مراسم اختتامیه برگزار گردید که طی آن از مدیران موزههای استان فارس و هیئت اجرایی همایش تقدیر به عمل آمد. همچنین برنامه پردهخوانی توسط موزه عروسکگردانی اوز اجرا شد تا پایانبخش این رویداد علمی باشد.
برگزاری موفق این همایش بینالمللی نشان داد که دانشگاه هنر شیراز میتواند نهادی پیشرو در ترویج مباحث نوین مرتبط با میراث فرهنگی، فناوریهای ساخت دیجیتال، مدیریت بحران در حوزه فرهنگ و هنر باشد. دانشگاه هنر شیراز ضمن قدردانی از تمامی شرکتکنندگان، بر تداوم برگزاری چنین رویدادهای علمی امیدوار است.