به گزارش روابط عمومی دانشگاه هنر شیراز به مناسبت هفته کتابخوانی و دوشنبه های پژوهش مراسم رونمایی کتاب ردپای کوچ با حضور نویسنده، منتقد و ناشر کتاب و با حضور دوستداران پژوهش و کتاب با همکاری واحد کتابخانه مرکزی دانشگاه برگزار گردید.
به گزارش ارسالی بررسی و رونمایی کتاب ردپای کوچ با توضیحات نویسنده کتاب آغاز شد، طاهری ضمن بیان مشکلات و مسائل حوزه چاپ در خصوص اهمیت پژوهش بخصوص قوم پژوهی بیان نمود که هرچند کارهای بسیاری در این زمینه شده و می شود اما هنوز جای کار بسیاری دارد که مشتاق نمودن اهالی کتاب و کتابخوانی به این سمت باید بصورت جدید دیده شود. گاهی شیوه های نوشتن را باید تغییر داد، گاهی مشارکتهای مستقیم را باید مدنظر قرارداد. گاهی باید بصورت گروههای علمی و تخصصی به این منبع عظیم داده نگاه ویژه داشت.
نویسنده کتاب در آخر به چگونگی نوشتن این کتاب و مشکلات و مسائلی که در تهیه و گردآوری مطالب که مستندات و مشاهدات مستقیم همراه با مشارکت بود پرداخت و در آخر هم به چگونگی چاپ کتاب و مسائل آن اشاره نمود.
در ادامه نشست استاد محکم منتقد و بررسی کننده کتاب به بیان ویژگی های شخصیتی نویسنده و توانمندی ایشان اظهار داشت نویسنده بعنوان یک فرد مطلع و با توجه به اینکه رشته دانشگاهی وی نیز جامعه شناس است و گذشته از نویسندگی بعنوان یک عکاس مستندنگار و مردم نگار بوده که سالهای سال است در این حوزه و بویژه در بخش عشایر و روستا مشغول می باشد.
محکم در ادامه بیان داشت این کتاب چند نقطه قوت داشت یکی بحث زن در ایل که بسیار زیبا ارائه شده و نقش آن را بسیار زیبا در نظر گرفته،البته بهترین نقطه قوت این کتاب این است که نویسنده با مشارکت مستقیم در این مجموعه و خود ایشان از بدنه ایل و عشایر می باشد و همچنان که پیوندش ادامه دارد. بحث دیگری که در این کتاب به آن خوب پرداخته شده نقش سگ در ایل و کوچ به طرز جالبی بیان شده.
در این کتاب به خورده فرهنگی،تعاملات،نسبی ها و نسبت ها به شکلی امروزی پسند به شیوه داستان گونه پرداخته است.
وی بیان داشت ایشان در کتاب به خط سیاقی که در روزگاری خط حساب و کتاب و معاملات در روستاها و عشایر بود گذری زده، به نوع معاملات و حساب بین کوچ و ساکنین روستا و شهرها پرداخته واشاره کرده است.
و در نهایت نویسنده با نوشتن این کتاب توانسته برخی از آداب و رسوم که شاید در آینده ای نچندان دور دیگر وجود نداشته باشد و یا شاید همین الان هم وجود ندارد پرداخته و آنها ثبت و ضبط کرده است با دقت و البته شیوه بسیار بروز و جذاب روایتی داستانگونه که توسط سگ ایل برای خواننده بیان می شود.
در پایان گفتگو میان حاضرین و پرسش و پاسخ صورت گرفت که یکی از پرسش گران به بحث ماناکردن کسانی که این تلاشها و اقدام را انجام میدهند و نیز اینکه جایی کسانی و سیستمی باشد که این عزیزان را ثبت،ضبط و ماندگار نمایند.
درادامه گفتگوها استاد اثنی عشری یکی از طراحان کتاب ضمن خواندن شعر کوچ سروده خود به بیان چگونگی استفاده از مدارک و مستندات که توسط عکس های نویسنده کتاب ضبط شده بود پرداخت و اینکار را بعنوان یک کار جالب مخصوصا برای جوانان داشت.
خانم دکتر دشتی زاده مدیر پژوهش و بانی این برنامه ضمن چند سوال از نویسنده کتاب گزارش از برگزاری دوشنبه های پژوهش ارائه نمود و بیان داشت که امیدواریم در برنامه و جلسات آینده واحد پژوهش اقدامات همچون این جلسه برگزار تا دوستداران بتوانند از این فرصت استفاده لازم را ببرند.
در پایان جلسه نویسنده کتاب ضمن قدردانی از مدعوین و مسئولین دانشگاه و کارکنان و همکاران هیات علمی حاضر در جلسه ابراز خرسندی کرد که این برنامه و این نوع نگاه می تواند مایه اشتیاق نویسندگاه و علاقمندان دیگر بشود.
شایان ذکر است این برنامه با همت واحد پژوهش طی سلسله برنامه های دوشنبه پژوهش و همکاری کتابخانه مرکزی دانشگاه هنر شیراز صورت گرفت قابل توجه است که این کتاب دومین کتاب سیاوش طاهری در زمینه مردم شناسی و قوم نگاری است.