این طرح مطالعاتی توسط دانشگاه هنر شیراز به سفارش مرکز ملی فرش ایران در حال انجام بود که با اتمام آن، توسط خانم اولیایی ارایه شد.
براساس این گزارش؛ گردآوری اسناد و اطلاعات فرش دستباف روستایی و عشایری استان فارس از طریق مصاحبه با افراد مرتبط و ثبت خاطرات و دانستههای شفاهی و کمتر مکتوب و مستند شده آگاهان فرش فارس در۶۰ سال گذشته، بررسی عوامل مختلف تأثیرگذار در تولید و تجارت فرش مناطق مختلف استان فارس، شناسایی افراد تأثیرگذار در حیطه تولید، تجارت و ثبت اتفاقاتی که در حاشیه تولید یک فرش دستباف روستایی و عشایری در استان فارس وجود دارند. از جمله اهداف این طرح بود.
در این گزارش آمده است؛ نتایج جمعآوریشده در طرح، قابلانتقال به بخش اجرا، ترویج و مراکز آموزشی است و بهعنوان مکمل منابع مکتوب درزمینه فرش فارس، میتواند در قالب برگزاری کارگاههای آموزشی و نیز در بازنویسی منابع آموزشی موجود ارائه شود.
قابل ذکر است؛ تاریخ شفاهی فرصتی است برای طبقات ساکت و خاموش جامعه، طبقهای که اگر سراغشان گرفته نشود، اطلاعاتشان از بین خواهد رفت. با این شیوه از تاریخنگاری به کسانی که تریبونی و یا کتاب و رسانهای برای سخن گفتن نداشتهاند و ندارند، فرصتی داده میشود تا از تجربیات خود و هم کیشان ، شنیدهها، دیدهها و نقش ایشان در محور و پیرامون صحنهها و وقایع تاریخی سخن بگویند.
.گفتنی است؛ علاقه مندان می توانند محتوا و نتایج کامل طرح مطالعاتی یادشده را در کتابخانه مرکز ملی فرش ایران مطالعه کنند