نشست «تبیین تفکر خلاق در کارآفرینی نوین با محوریت هنر»
در نشست «تبیین تفکر خلاق در کارآفرینی نوین با محوریت هنر» مطرح شد:
خلاقیت اکتسابی است و کافی است این استعداد و پتانسیل بالقوه را بالفعل کرد و امروزه درکارآفرینی نوین نگاه خلاقانه و چند وجهی اهمیت دارد.
این نشست با همکاری دفتر ارتباط با صنعت وکارآفرینی دانشگاه هنر شیراز با همکاری شرکت نقش آفرینان بویراحمد بصورت برخط در دو جلسه در سوم و چهارم اردیبهشت ماه 1401 به مناسبت روز ملی کارآفرینی برگزار شد.
در این نشست آفرین اکبری، کارآفرین برتر دستبافته ها و پژوهشگر و مدرس دانشگاه که تحقیقات و تجربیات قابل توجهی در کنار مدارک کارآفرینی از دانشگاه صنعتی شریف دارند همچنین با هسته پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی در تدوین پایاننامه مربوط به خلاقیت همکاری داشته در ابتدای سخن گفتند «کارآفرین شخصی است که ارزش هیچ را دانسته و حاشیه امنیتی برای پناه گرفتن نداشته باشد»، یعنی به پدیده و هر آنچه در اطراف خود می بیند با نگاهی ارزشی بنگرد و منظور از حاشیه امنیتی یعنی به دنبال محل و مکانی برای استخدام خود نگردد بلکه خود به فکر ایجاد اشتغال باشد.
ایشان در ادامه تفکر خلاق را توانایی به دست آوردن چیزی با روش جدید و جلوگیری از قفل شدن ذهن در برابر فرصتها معرفی کردند و در ادامه نظریه های تفکر خلاق را در چهار دسته نظریه تداعی گری، نظریه گشتالت، نظریه گیلفورد و نظریه انسان گرایی معرفی کرده و اشاره مختصری به این نظریه ها نمودند و در ادامه مولفههای خلاقیت تست تورنس شامل سیالی (روانی)، ابتکار، انعطاف پذیری و بسط را چنین مطرح کردند؛ که منظور از سیالی یعنی قدرت تولید ایده ها و جواب فراوان، ابتکار یعنی توانايي توليد ايده يا محصول نو و بديع، انعطاف پذیری یعنی توانايي لازم براي تغيير جهت فكري يا توانایي توليد ايده هاي متنوع و منظور از بسط یعنی توانايي توجه به جزئيات وابسته به يك ايده، يعني افراد خلاق به جزئيات يك ايده توجه بيشتري نشان مي دهند.
و در انتها به دانشجویان و علاقمندان به کارآفرینی تاکید کردند که تک بعدی نبوده و در کنار دروس تخصصی رشته دانشگاهی خود حتماً فعالیتهای گوناگون داشته تا با نگاه گسترده ای به مسایل و امور بنگرند و به نقل از مهدی فیروزان مدیر عامل شهر کتاب گفتند افراد موفق و خلاق خود را محدود به سرنوشت خود نکرده بلکه مدام در حال رشد در زمینه های گوناگون هستند.
مدیر عامل شرکت نقش آفرینان بویراحمد در جلسه دوم این نشست که روز یک شنبه، چهارم اردیبهشت ماه برگزار شد بحث را با جمله معروف « علم بهتر است یا ثروت آغاز کردند» و اشاره کردند به اینکه زمانی می توان پاسخ این سوال را داد که در ابتدا ثروت را تعریف کنیم و در ادامه گفتند دنیای کنونی دنیای تبادل اطلاعات و یادگیری است بنابراین علم خود نوعی ثروت است پس نمی توان این دو را از هم تفکیک کرد و یکی را برتری بر دیگری داد. به طوری که هرچقدر در زمینه خلاقیت و کارآفرینی مطالعه بیشتری داشت درصد موفقیت در کار و درآمدزایی بالاتر خواهد رفت.
خانم اکبری در ادامه اشاره کردند که یک کار آفرین باید در کنار تلاش های متعهدانه خود آمادگی برای ریسک های گوناگون و دشواری های مسیر را داشته باشد و در ادامه به ارتباط کارآفرینی و تفکر خلاق پرداختند و اینکه تدریس دروس کار آفرینی و خلاقیت در مراکز دولتی، مدارس و دانشگاه ها برای رشد و شکوفایی دانشجویان یک مساله ضروری است تا دانش آموختگان ضمن شناخت بحث کارآفرینی توان تولید آثار هنری خلاقانه در زمینه های گوناگون از جمله هنرهای تجسمی، صنایع دستی، موسیقی، تئاتر و طراحی داخلی و سایر رشته های هنری آثار خلاقانهای را داشته باشند تا در جامعه و بازار مورد استقبال قرار گیرند.
خانم اکبری فارغ التحصیل دانشگاه هنر تهران در جمع بندی صحبت های خود به تعریف کارآفرینی سنتی و نوین پرداختند و اشاره کردند سنت و مدرنیته مکمل یکدیگر هستند. در کارآفرینی نوین بر تعامل و عدم تقابل بین سنت و نوین و مدرن بودن تاکید می شود. همچنین یک کارآفرین نباید نسبت به دانسته های قدیمی تعصب داشته بلکه باید قدرت همسویی و همگامی بین سنت و دنیای امروزی داشته باشد همچنین در کارآفرینی نوین بر تفکر خلاق تاکید می شود از این رو در کارآفرینی نوین هنر نقش بسیار مهمی برای پرورش خلاقیت داشته و پژوهشگران برای رشد خلاقیت در رشته های مختلف علوم ریاضی و علوم تجربی نیز از هنر بهره بسیار زیادی می برند و در انتها بر ارزش کار تیمی در کارآفرینی نوین تاکید کردند که با ایجاد شبکه سازی بین رشته های گوناگون می توان به موفقیت و خلاقیت هر چه بیشتر برای تولید و ارائه دست یافت.