مدیر کل دفتر فنی استانداری فارس اعلام کرد
فراخوان و جزییات شرکت در مسابقه طراحی یادمان مقاومت در شهر شیراز
مدیر کل دفتر فنی استانداری فارس از برگزاری مسابقهای با موضوع طراحی یادمان مقاومت در شهر شیراز خبر داد .
امیر حسین جمشیدی اظهار کرد : این مسابقه با همکاری استانداری فارس ، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان و شهرداری شیراز به منظور ارج نهادن به مقام والای رزمندگان و شهدای استان برگزار می شود .
وی ضمن دعوت از تمامی هنرمندان و صاحبان فکر و اندیشه برای شرکت در این مسابقه اظهار داشت : جانمایی این پروژه در یکی از مرتفع ترین نقاط شهر شیراز واقع در بام شیراز به عنوان قطب فرهنگی اجتماعی و مذهبی شهر و در بالاترین نقطه ارتفاعات این منطقه قرار گرفته است . مدیر کل دفتر فنی استانداری فارس توضیح داد : محدوده زمین اجرای این پروژه یک هکتار و مکان اجرای پروژه در حدود ۲ هزار متر مربع در ضلع جنوبی کمربندی شمال شیراز با نام بام شیراز می باشد . به گفته جمشیدی وجودکوه در این محل با اختلاف ارتفاع حدودا ۴۰۰ متری نسبت به محدوده پیرامونی ، قابلیت شکلگیری یک نشانه شهری تاثیرگذار در سطح شهر شیراز را امکان پذیر می کند . وی خاطر نشان کرد : یادمان مقاومت فارس می بایست در محدوده تعریف شده و با ابعاد متناسب به منظور ایجاد یک نماد شهری قابل رویت و با رعایت فضاهای مهم پیرامونی طراحی شود .
مدیر کل دفتر فنی استانداری فارس یاد آور شد : امکان طراحی در محوطه اطراف یادمان نیز با توجه به طرح پیشنهادی وجود خواهد داشت . جمشیدی با اشاره به اینکه مسابقه مذکور به شکل فراخوان عمومی و به صورت یک مرحله ای برگزار می شود ، اظهار داشت : پیشنهاد میشود شرکت کنندگان به شکل گروهی و حداقل با حضور تیم ۳ نفری ، در این مسابقه شرکت کنند ؛ در هر گروه یک مهندس معمار و حتی المقدور یک هنرمند مجسمهساز حضور داشته باشد ، مهندس معمار و مجسمه ساز حتی الامکان دارای یک اثر ساخته شده باشند . در هنگام ثبت نام می بایستی مشخصات هر کدام از افراد مذکور به همراه مدارک نمونه اثر اعلام شود .
وی در ادامه در مورد ویژگی های مد نظر طرح یادمان دفاع مقدس توضیح داد و گفت : حداقل ارتفاع این یادمان باید ۴۸ متر باشد ؛ در صورت تغییر ارتفاع ، ارتفاع پیشنهادی بر اساس ایدئوگرام پیشنهادی طراح بلا مانع است ؛ در صورت تغییر ارتفاع ، ارتفاع به گونهای تعریف شود که از خیابانهای اصلی اطراف قابل رویت باشد .فضاسازی یادمان و طرح یادمان با توجه به حکمت اصیل هنر و معماری ایرانی اسلامی انجام شود ؛ فضای یادمان باید مشجر و دسترسیهای آن از قطاع به مرکز باشد ؛ علاوه براین فضاسازی اطراف طرح شامل نمازخانه و وضوخانه و سرویس بهداشتی در طرح لحاظ شود .
مدیر کل دفتر فنی استانداری فارس عنوان کرد : برای خلق یادمان مقاومت فارس می توان از
مشخصه هایی همچون حکمت هنر اسلامی ، فضا سازی بر اساس الگوی شهرسازی و معماری ایرانی اسلامی ، هویت ث کالبدی شهر شیراز به عنوان پایتخت فرهنگی کشور و هشت سال دفاع مقدس ، و یاد شهدا ، رزمندگان ، جانبازان و آزادگان استان فارس الهام گرفت .
جمشیدی در مورد ویژگیهای نشانهشناختی ، نمادین و کیفیت های مفهومی و کارکردی این طرح نیز توضیح داد و گفت : شناسه نشانهشناسی طرح باید با توجه به حکمت اصیل هنر ایرانی اسلامی صورت بگیرد ؛ توجه به الگوی شهرسازی و معماری اصیل ایرانی اسلامی در طرح مدنظر باشد ؛ در فضاسازی به هویت کالبدی شهر شیراز به عنوان پایتخت فرهنگی کشور توجه شود . به گفته وی نماد مذکور باید باز نماینده اهمیت و جایگاه دفاع مقدس و تمامی ارکان آن باشد . مدیر کل دفترفنی استانداری فارس ادامه داد : طرح مذکور باید همبستگی فرهنگی موفق و موثری میان مناسبت های فرهنگی ایرانی اسلامی با کیفیت های فرهنگی تاریخی فارس و شیراز برقرار سازد . طرح در وجه تصویری از غلط بودن جنگ و پایدار بودن صلح و مشروع بودن دفاع و اخلاقی و عقلانی بودن مقاومت در سطح ملی تداعی نماید . جمشیدی خاطر نشان کرد : درخلق این طرح، از درخت به مثابه عنصری نمادین در اسطوره شناسی ، منظر پردازی ، نمادپردازی و حکمت هنر اسلامی و دین پژوهی ایرانی اسلامی در راستای توجه به هویت کالبدی شهر شیراز، استفاده حداکثری انجام شود .
وی همچنین معیارهای پایه ارزیابی طرح که توسط هیئت داوران تعیین شده است را تشریح کرد و گفت: طرح یادمان مقاومت فارس باذتوجه به حکمت هنر ایرانی اسلامی باید نشان دهنده شأن و اهمیت جایگاه دفاع مقدس باشد و علاوه بر آن با رعایت تناسبات شهری به عنوان یک شاخص شهری اجرا شود . میزان تحقق پذیری طرح ، تعلق آن به فرهنگ ایرانی اسلامی ، استفاده از طرحهای بومی استان و منحصر به فرد بودن ازدیگر معیارهای پایه ارزیابی طرح است .
مدیر کل دفتر فنی استانداری فارس در خصوص نحوه ارائه طرح مذکور و شرکت در مسابقه
طراحی یادمان مقاومت در شهر شیراز اظهار کرد : شرکت کنندگان بایستی پس از مراجعه به سایت دفتر فنی استانداری فارس، فایل ثبت نام را آپلود کرده و سایر مراحل را تکمیل نمایند . مدارک تحویلی باید حداکثر، در ۴ شیت ١٠٠ در ٧٠ و با حداکثر حجم ۲۵ مگابایت در قالب یک ایمیل و مشخص بودن کد رهگیری ضمیمه فایل ارسالی ثبت نام باشد .
جمشیدی یادآور شد : کمیته داوری این مسابقه متشکل از نمایندگانی از استانداری فارس ، اداره کل راه و شهرسازی ، سازمان نظام مهندسی ساختمان فارس ، شورای اسلامی شهر ، شهرداری شیراز ، دانشگاه شیراز و دانشگاه آزاد اسلامی ، دانشگاه هنر، بنیاد حفظ ارزش و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان می باشد . وی یادآور شد : به رتبه نخست این مسابقه مبلغی معادل ۶۰ میلیون تومان ، رتبه دوم ۴۰ میلیون و رتبه سوم ٣٠ میلیون تومان اهدا خواهد شد .
وی آخرین مهلت ارائه مدارک توسط شرکت کنندگان توسط شرکت کنندگان این مسابقه را پایان اردیبهشت ماه سال آینده اعلام کرد وگفت : داوری مسابقات و اعلام نتایج نیز در اوایل خردادماه انجام خواهد شد .