گزارش همایش ملی اخلاق مهار جنگ، اخلاق صلح و اخلاق عفو و دوستی

همایش همایش ملی اخلاق مهار جنگ، اخلاق صلح و اخلاق عفو و دوستی در تاریخ 21 و 22 اردیبهشت 1395 با همکاری دانشگاه شیراز، دانشگاه هنر شیراز و دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز برگزار گردید. بخش هنری این همایش را دانشگاه هنر شیراز برعهده داشت که در دو بخش هنرهای تجسمی ( پوستر، عکس، دیجیتال آرت) وهنرهای اجرایی( پرفورمنس، سینما، موسیقی) انجام پذیرفت و شامل اجرای کارگاه تخصصی پوستر، نمایشگاه پوستر و عکس، پرفورمنس صلح، پخش فیلم و نقد فیلم بود که بخش ویژه ی هنری این همایش به استاد لوریس چکناواریان تخصیص داده شد.
دانشگاه هنر شیراز جهت برپایی نمایشگاه پوستر در تاریخ 4 اردیبهشت از ساعت 18-9 مطابق فراخوان از قبل اعلام شده در ساختمان شماره 2 دانشگاه هنر شیراز زیر نظر اساتید گرافیک آقایان: عبدالرضا اثنی عشری، محمدعلی کریم پور و فرهاد نادری و با حضور بیش از هفتاد دانشجوی کارشناسی و کارشناسی ارشد استان برگزار گردید. در این کارگاه تخصصی براساس خط مشی همایش و از طریق پروراندن ایده ی خلاقانه و تکنیکی دانشجویان، هشتاد اثر خلق شد که از این میان پس از داوری اولیه ، سی و هشت اثر برگزیده شد که در نمایشگاه تجسمی صلح  در تالار حکمت  در تاریخ 21 و 22 اردیبهشت به نمایش گذاشته شد.

در ساعت 16 روز 21 اردیبهشت گروه 25 نفری دانشجویان رشته های موزه، فرش و مرمت دانشگاه هنر شیراز پرفورمنس صلح را اجرا کردند. این پرفورمنس حاصل تلاش یک هفته ای دانشجویانی بود که از سمبل ها و نشانه های بصری برای بیان نمایشی ایده ی  گذر از جنگ و رسیدن به صلح استفاده کرده بودند.

در ساعت 19 روز 21 اریبهشت فیلم  بلند مستند "زمناکو"  به کارگردانی مهدی قربان پور که مستند تحسین شده ی جشنواره های داخلی و خارجی است اکران شد و سپس با حضورحجت الاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر محلاتی به توسط منتقد شناخته شده ی شیرازی جناب آقای علیرضا عیسوی نقد شد.
در پایان روز اول همایش ضیافت شام در نارنجستان قوام با حضور برپاکنندگان این همایش، جناب آقای دکتر رحیمیان رییس مرکز آموزش های اسلامی دانشگاه شیراز، جناب آقای حجت الاسلام والمسلمین دکتر محلاتی استاد دپارتمان اسلام شناسی دانشگاه اٌبرلین ایالت متحده امریکا، جناب آقای دکتر سامی، آقای دکتر بابک شمشیری ریاست محترم دانشکده علوم تربیتی دانشگاه شیراز، جناب آقای رضا پورزرین معاونت آموزشی و پژوهشی دانشگاه هنر شیراز، خانم دکتر لیلا گله داران مدیریت روابط بین الملل دانشگاه هنر شیراز و دیگر اعضای مدیریتی و اعضای هیأت علمی دانشگاه ها برگزار شد. مهمان های ویژه ی این ضیافت استاد لوریس چکناواریان  به همراه دکتر رازمیک اوحانیان و جناب آقای علی اصغر تجویدی بودند. دانشجویان اجرا کننده ی پرفورمنس صلح  دانشگاه هنر شیراز از دیگر دعوت شدگان به این ضیافت بودند.
روز دوم همایش و مراسم اختتامیه در سالن آمفی  تئاتر دانشکده مهندسی 1 دانشگاه آزاد اسلامی با حضور ویژه ی ریاست محترم دانشگاه هنر شیراز آقای دکتر علیرضا عسکری  برگزار گردید. در این مراسم جناب آقای دکتر عسکری پیرامون صلح و اخلاق عفو و دوستی سخنان ارزشمندی را ایراد کردند.

پس از آن فیلم بلند "13 اکتبر 1937" که  مستندی برجسته  از زندگی استاد چکناواریان است برای حضار به نمایش گذاشته شد که مورد استقبال حاضران قرار گرفت. در ادامه استاد چکناواریان سخنانی چند درباره ی زندگی، هنر، موسیقی و صلح ایراد کردند. دکتر رازمیک اوحانیان به همراه جناب آقای آقایی و خانم گالینا املچنکو با سخنانی در باره ی آثار استاد چکناویاریان این برنامه را همراهی کردند و این بخش با پخش قطعه ی " ایران" از ساخته های استاد به پایان رسید.

برنامه ی اختتامیه با اعطای لوح تقدیر و تندیس همایش به توسط جناب آقای دکتر علیرضا عسکری، دکتر رحیمیان، دکتر محلاتی و استاد چکناواریان به پایان رسید.

برای دیدن تصاویر همایش ملی اخلاق مهار جنگ، اخلاق صلح و اخلاق عفو و دوستی صلح کلیک کنید
   1395/2/29 13:31