افتتاح نمایشگاه من،موزه،صلح دانشگاه هنرشیراز

افتتاح نمایشگاه من،موزه،صلح دانشگاه هنرشیراز (25/2/96)
صلح به معنای پایداری برای یک سرزمین است
رییس دانشگاه هنر شیراز درحاشیه افتتاحیه نمایشگاه مخاطب محور صلح، من و موزه، به مناسبت فرارسیدن روز جهانی موزه و آغاز هفته میراث فرهنگی و با حضور جمعی از معاونان،استادان،مدیر گروه موزه این دانشگاه و مدیران میراث فرهنگی استان 26 اردیبهشت ماه در ارگ کریمخان زند برگزار شد،گفت: رشد قلمروی سرزمین ایران در دوره هخامنشی محصول جنگ نیست بلکه محصول صلح است و پایداری یک سرزمین با صلح و دوستی با جهان محقق می شود.

دکتر علیرضا عسکری ضمن گرامیداشت هفته میراث فرهنگی و موزه عنوان داشت:میراث بر جای مانده از گذشتگان در مطالعه تاریخ  بشر مؤثر است و حفظ آن‌ها نیازهای گذشتگان را بازگو می‌کند و در پس هر یک داستانی نهفته است.

وی افزود:کسانی که میراث فرهنگی را حفظ کردند در واقع شاهکاری را برای افراد بعد از خود خلق نموده  و به یادگار گذاشته اند.

رییس دانشگاه هنر شیراز بیان داشت: مجموعه‌های تاریخی- فرهنگی و موزه‌ها همچون شناسنامه، نشانگر هویت تاریخی و ملی ماست که فقدان آنها غیرقابل جبران است و اگر میراث فرهنگی را از زندگی خود حذف کنیم دیگر قادر به ادامه حیات نخواهیم بود.

دکتر عسکری هدف از برپایی چنین نمایشگاه هایی را ترویج فرهنگ صلح ، فرهنگ موزه و هم چنین معرفی رشته موزه در جامعه عنوان نمود و تصریح کرد: کشور ایران و شهر شیراز در زمینه تمدن حرف های زیادی برای گفتن دارد و رسالت و مسئولیت ما این است که به فرهنگ و تمدنمان بیافزاییم نه از آن کسر کنیم تا همچون گذشته،نسل به نسل و سینه به سینه به آیندگان انتقال پیدا کند.

رییس دانشگاه هنر شیراز اظهار داشت: میراث فرهنگی، حقیقت فرهنگی هر ملت است و رکن اساسی آن به شمار می‌رود که در حقیقت همان جوهر یا اصل فرهنگ هر قوم را تشکیل می‌دهد.

وی افزود: توجه به میراث معنوی از این نظر حائز اهمیت است که در مقابل یکسان‌سازی فرهنگی در جهان می‌تواند مقاومت نماید و با حمایت از فرهنگ‌های گوناگون و توجه به آن‌ها می‌توان در مقابل جهانی شدن ایستادگی نمود و از هویت فرهنگی حفاظت کرد.

دکتر عسکری تاکید کرد: تمامی آثار به جا مانده از فرهنگ‌های مختلف، معرف اندیشه و فرهنگ معنوی حاکم بر آن جوامع می‌باشد و در حقیقت معنویات بشر به صورت آثار مادی، فرهنگی و تاریخی تجلی می یابد و جنبه ی ملموس میراث معنوی را ایجاد می‌نماید.

وی ادامه داد:یکی از وجوه بسیار مهم میراث،یعنی ارتباط میان میراث و جامعه، امروز جایگاه ویژه‌ای یافته است به این ترتیب که میراث فرهنگی اعم از انواع مادی و غیر مادی آن بایستی در ارتباط با ارزشهای فرهنگی جامعه تولید کننده آن، مطالعه و بررسی شود.

همچنین در این نمایشگاه، دانشجویان دانشگاه هنر شیراز با پوشیدن لباس های اقوام مختلف و با در کنار هم ایستادن ،صلح و اتحاد ایرانیان را به نمایش گذاشتند و دکتر عسکری از حرکت زیبای این دانشجویان تشکر کرد و بیان داشت:پوشش و تنوع لباس در هر منطقه ای از ایران ریشه ای چند هزار ساله در فرهنگ آن منطقه دارد و ما  باید کمک کنیم که این لباسهای زیبا که همچون زمینی پر از گل های زیبا در فصل بهار است از بین نرود.

وی با اشاره به اینکه پوشیدن نقاب به عنوان نوعی پوشش و یا حجاب زنانه در بین زنان جنوب ایران رواج دارد ،افزود: از سال‌ها قبل در بیشتر مناطق جنوب ایران برای محافظت پوست صورت از گزند تابش شدید نور خورشید این برقع یا نقاب مورد استفاده قرار می‌گرفته است که امروزه در برخی کشورهای اروپایی به باور اشتباه از آن به عنوان وسیله ای برای انجام اقدامات تروریسمی یاد می شود.

عسکری ادامه داد: ارزش وجودی ما به تاریخ و تمدن و میراث فرهنگیمان است و وظیفه داریم شناخت صحیح از تمدن ،آداب و رسوم ،فرهنگ و لباس هایمان را با زبان صلح و دوستی به جهانیان عرضه کنیم  .

وی گفت: موزه‌ها و آثار فرهنگی و تاریخی تنها  برای بازدید و گذران اوقات فراغت و آموزش کاربرد ندارند بلکه اینگونه اماکن، محل مناسبی هستند برای حفاظت و حراست علمی از نفایس‌ بی‌بدیل هنری و اسناد، مدارک و اشیای علمی و فرهنگی،صنایه دستی،لباس و غیره که جمله آنها فرایافت‌های بازمانده از پیشینیان و نیاکان ماست که براثر مراقبت آنان، امروز، در دسترس ما قرار گرفته‌اند.

عسکری در پایان افزود:در این نمایشگاه 5 غرفه با موضوع اقوام  ایرانی شامل :به نمایش گذاشتن پوشش محلی و اصیل اقوام متفاوت کشور ، غرفه صنایع دستی شامل هنرهای دستی دانشجویان دانشگاه هنر شیراز، غرفه کودک شامل بخش های نقاشی سفالگری  نقاشی روی صورت  قصه گویی با محوریت صلح، غرفه صلح شامل نمایش آثار پوستر و دیجیتال آرت دانشگاه که در نمایشگاه و همایش صلح رتبه برتر کسب نموده اند و  همچنین غرفه گفتمان که شامل پخش کلیپ صلح ، جنگ و آثار تاریخی شیراز و گفتمان با مخاطبان در رابطه با صلح ، جنگ و ... می باشد .

گفتنی است،این نمایشگاه تا روز جمعه 29 اردیبهشت از ساعت 9 الی21 در معرض بازدید علاقمندان قرار دارد.